Dragostea in 10 ipostaze

Stilul tau de a-ti arata afectiunea fata de o persoana a fost conturat inca din frageda copilarie. Fara exceptie, nu exista doua moduri de a iubi asemanatoare. In timp ce dragostea adevarata poate fi demonstrata numai prin comportament, mai exista inca multe feluri de a-ti arata afectiunea fata de o persoana.

dragostea in 10 ipostaze

Dragostea romantica

„Adeptii” acestui stil cred in dragostea la prima vedere si, in cazul in care aceasta este una adevarata, cred in faptul ca ea poate depasi orice obstacol. Romantismul da culoare votii, iar romanticii din intreaga lume au scris carti memorabile, au creat opere de arta monumentale si au initiat o redescoperire constanta a vietii si a dragostei.

Dragostea dependenta

Indragostitii „dependenti” fac din partenerul lor centrul universului. Ei sunt caracterizati de  gelozie excesiva si de nevoia „nebuna” de a primi o atentie constanta din partea partenerului. Cei care isi dezvolta un asemenea mod de exprimare al dragostei, isi vor asuma un rol pasiv in relatia amoroasa, lasandu-si partenerul sa ia absolut toate deciziile. Totusi, ei isi vor sustine mereu partenerul, in orice situatie s-ar afla, si isi vor manifesta constant grija si afectiunea fata de acesta.

Dragostea amicala

Persoanele care au adoptat un astfel de stil, prefera sa-si trateze partenerii ca pe egalii lor, fiind adeptii sustinerii reciproce si le place sa-si imparta toate secretele partenerului lor. De obicei, cei doi parteneri se cunosc de mult timp, inainte de a realiza ca intre ei s-a „nascut” un sentiment de dragoste. Astfel, ei devin mai mult decat potrivit unul pentru celalalt. Conflictele lor sunt rar generate de infidelitate, cel mai adesea izbugninddin cauza prietenilor lor.

Dragostea practica

Indragostitii practici sunt mandri de capacitatea lor de a trai cu un buget redus. Sun persoane retrase, care tind sa fie foarte disciplinate, pasnice si bine organizate. Sunt atrasi de persoane multumite de sine si care nu prezinta prea multe nevoi. Partenerii sunt alesi in fuctie de consecintele pe care le vor avea asupra carierei si securitatii financiare a persoanei respective. Acest tip de indragostiti vor esua adesea in incercarea de a-i comunica partenerului gandurile, planurile sau ideile pe care le au.

Dragostea bazata pe compromis

Persoanele care si-au dezvoltat acest stil de a-si exprima afectiunea fata de partener incearca de cele mai multe ori sa profite cat mai mult in diverse circumstante. Ei vad compatibilitatea intre parteneri mai mult ca pe o „modelare” reciproca a caracterului fiecaruia decat ca pe o potrivire zodiacala. Prefera mai repede sa aiba un partener dependent de ei decat unul romantic sau atractiv. De asemenea, considera ca notiunea de „dragoste romantica” nu este depasita, iar pentru ca dragostea adevarata sa apara este nevoie de timp. Vor prefera adesea ca partener persoanele care nu sunt egale cu ei.

Dragostea ideala

Indragostitii idealisi nu voi iubi niciodata o persoana pe care n-o considera potrivita pentru ei din toate punctele de vedere. Stiu exact ceea ce cauta si vor astepta oricat persoana care le va intruni toate conditiile. Tind sa fie caracterizati ca avand numeroase „fixatii”.

Dragostea neconditionata

Adeptii acestui stil nu simt nevoia ca partenerul lor sa-si arate afectiunea in aceeasi maniera in care o fac ei sau atat de des. Acest stil este caracterizat drept unul de auto-sacrificiu, avand drept slogan: „Mai bine sa oferi decat sa primesti”. Ei joaca adesea rolul martirului caruia „nu poti sa-i faci nimic pentru a-l impiedica sa iubeasca o anumita persoana”. Acesti oameni isi traiesc efectiv viata prin intermediul partenerului.

Dragostea bazata pe sex

Pentru acest tip de indragostiti, singurul lucru care conteaza este satisfactia sexuala. Daca partenerul lor reuseste mereu sa-i satisfaca din punct de vedere sexual, atunci ei pot trece cu usurinta peste toate celelalte neintelegeri aparute in cuplu. Ei folosesc sexul drept substituent pentru comunicare si rezolvarea problemelor.

Dragostea egocentrica

Indragostitii egocentrici tind sa evite o exprimare cat mai intensa a sentimentelor lor, deoarece pentru ei dragostea se traduce prin „a fi responsabil pentru altii”. Tin foarte mult la libertatea personala si iti pun nevoile proprii inaintea celor ale partenerului. Cer foarte putin de la partener, insa nu apreciaza cand acesta face ceva pentru ei.

Dragostea traditionala

Indragostitii adepti ai iubirii traditionale isi doresc parteneri care sa le satisfaca nevoiele sociale traditionale. Sunt monogami (nu si-ar insela nici in ruptul capului partenerul) si tin foarte mult la insitutia familiei. Pentru ei, a imparti casa cu cineva si a avea copii, este idealul in viata. Ei asteapta ca barbatul sa se comporte ca un barbat, iar femeia ca o femeie. Intampina dificultati si devin frustrati atunci cand partenerul incalca „granitele” rolului sau social.

In caz ca va vine greu sa-i spuneti prietenului vostru ca-l iubiti, alegeti dintre metodele de mai jos una care vi se potriveste.

Declaratie directa. Il apucati de mana, il priviti adanc in ochi si ii spuneti doar atat: „Te iubesc!”

Declaratie ingenioasa. Scrieti cu un ruj pe oglinda: „Te iubesc!”

Declaratie romantica. Intr-o noapte instelata, plimbandu-va, tinandu-va de mana, ii soptiti la ureche cuvintele magice: „Te iubesc!”

Declaratie foarte indrazneata. Va intrebati prietenul: „Crezi ca va fi bine sa punem numele tau copilului nostru?”

Declaratie curajoasa.  Dati un anunt in ziarul preferat al prietenului: „Florin, te iubesc! Ana.”

Declaratie naucitoare. „Si eu!” (desi el nu v-a facut cu voce tare nicio declaratie de dragoste).

Declaratie surprinzatoare. Discutati despre lucruri neimportante si brusc interveniti:  „Ti-am mai spus ca te iubesc?””

Iata cateva semne evidente care dovedesc ca relatia noastra se afla la sfarsit:

– Observati ca, in ultima vreme, flirtati cu placere cu alti barbati, desi mai demult asa ceva nu se intampla, pentru ca nu doreati.

– Sunteti mereu obosita, nu aveti dorinta de a face dragoste.

– Dupa 5 ani de convietuire, incepeti sa bagati de seama ca partenerul sforaie si nu puteti dormi din cauza asta.

– Niciodata nu sunteti dispusi amandoi, in acelasi timp, sa faceti acelasi lucru.

– Va certati tot timpul.

– Nu va mai bucurati cand va intalniti la sfarsitul zilei.

– Va simtiti usurata daca noaptea barbatul nu are chef de dragoste.

– De foarte multa vreme nu ati mai ras cu pofta impreuna.

– Tot mai mult va place sa mergeti la distractie cu altii.

– Nu mai faceti nimic in doi.

– Uitati de ziua de nastere a celuilalt.

Aceasta este uimitoarea concluzie la cre au ajuns cercetatorii care au studiat efectele izolarii asupra oamenilor. Studiile efectuate au demonstrat ca oamenii au nevoie de contacte umane pentru a-si pastra sanatatea.

Singuratatea este una dintre cauzele principale ale mortalitatii, alaturi de fumat, colesterolul ridicat si hipertensiunea arteriala. Singuratatea si izolarea induc stresul care provoaca, la randul lui, maladii cardiace grave si chiar cancer.

Barbatii sunt mult mai afectati de singuratate decat femeile.

Pentru a evita efectele negative ale singuratatii ar fi bine sa tineti seama de urmatoarele recomandari:

1. Mergeti la spectacole cu public, intreceri sportive, concerte etc.

2. Implicati-va intr-un proiect demarat de cunostinte.

3. Inscrieti-va intr-un club sau organizatie unde puteti intalni oameni cu preocupari asemanatoare cu ale voastre.

4. Oferiti-va voluntar pentru o cauza nobila (ingrijirea persoanelor defavorizate).

5. Concentrati-va asupra lecturilor care va fac placere.

6. Inscrieti-va la cursuri organizate in vederea specializarii intr-un domeniu care va fac placere.

Nu vă lăsaţi păcălite de ego-ul masculin. Bărbaţii doresc mai mult decât o relaţie cu o femeie atrăgătoare, dar care să se comporte ca un „sloi de gheaţă”. Ei de fapt au nevoie de admiraţia voastră.

Doresc să comunice cu voi.

Majoritatea bărbaţilor simt mai acut nevoia de a avea o relaţie decât femeile. Surprinzător_ Nu chiar, dacă staţi să vă gândiţi. De obicei, femeile sunt foarte apropiate de prietenele lor. Vorbesc despre problemele pe care le au când ajung să se simtă mai bine. Bărbaţii însă nu fac acest lucru. După cum spunea Bridget Jones, „femeile au emoţii. iar bărbaţii au fotbalul”. Bărbaţii sunt competitivi si, sunt foarte rare situaţiile în care îşi împărtăşesc unul altuia emoţiile sau problemele pe care le au. Motivul este acela că, făcându-şi confesiuni, acest lucru îi face să pară prea slabi. Dar, atunci când simt nevoia să-şi deschidă sufletul în faţa cuiva şi să vorbească despre sentimentele lor, cui credeţi că îi vor arăta partea lor vulnerabilă? Vouă, iubitelor lor!

Fac orice pentru a fi voi fericite.

Motivul principal pentru care bărbaţii vor să pună capăt unei relaţii este acela că simt că nu pot veni în întâmpinarea nevoilor partenerelor. Acest lucru îi face să se simtă inutili, creându-le impresia că iubitele lor nu au cum saă-i mai respecte. Pentru femei, comunicarea pare să fie prioritară în păstrarea relaţiei. Cu toate acestea. bărbaţii nu înţeleg această nevoie constantă a partenerelor lor de a discuta despre acelaşi lucru la nesfârşit.

În viziunea bărbaţilor, o relaţie are succes în cazul în care se simt respectaţi şi îşi pot face iubitele fericite. Dacă îi jigniţi deaorece vă simţiţi subapreciate sau prea obosite, încercaţi să nu mai afceţi acest lucru, deoarece vă distrugeţi relaţia. Ei nu vor să se simtă responsabili pentru că umbli ca un „titrez” prin casă sau strângi fiecare scamă de pe covor. Mai mult, majoritatea bărbaţilor nici măcar nu observă dacă voi aţi terminat sau nu treburile casnice. Tot ce-şi doresc este să fie respectaţi şi apreciaţi.

1. Ce are o femeie în poşetă?

Verificarea poşetei unei femei poate scoate la iveală surprize incredibile. În poşetă îşi împart locul două-trei pachete de gumă de mestecat din care lipsesc cîteva drajeuri sau lame, o pensetă pentru sprâncene, un creion de buze, un breloc de chei, un ruj de culoare deschisă şi unul de culoare închisă, o pudră, o forfecuţă, o pilă, ojă, un portmoneu, un bloc-notes, un flacon de parfum …

2. De ce femeile trăiesc mai mult?

Reprezentantele sexului slab se bucură de viaţă în medie cu cinci ani mai mult decât bărbaţii? Oare de ce? Cauzele sunt diferite. Recent, un studiu britanic a demonstart că sistemul imunitar al femeilor este mai puternic datorită numărului mai mare de celule T. În afară de aceasta, inimile femeilor sunt mai rezistente. Testosteronul bărbaţilor ridică nivelul colesterolului rău, în timp ce estrogenul femeilor exercită o acţiune inversă.

3. De ce numărul femeilor este mai mare?

Pe de o parte, pentru că trăiesc mai mult, iar pe de altă parte pentru că Dumnezeu a fost şi este mărinimos cu ele.

4. Care este poziţia sexuală preferată?

Conform unui studiu efectuat pe editţia britanică a revistei Cosmopolitan, 36% dintre bărbaţi preferă ca femeia să stea deasupra, cu faţa întoarsă spre ei, 30% sunt adepţii poziţiei „misionarului”, iar 3% preferă femeile deasupra, dar cu spatele la ei. În ce le priveşte, femeile sunt încântate când partenerii le şoptesc in mod repetat: „Te iubesc!”.

5. Care sunt fanteziile lor sexuale?

Pe unul din primele locuri, se clasează închipuirea că ar fi nişte prinţese cărora le place să li se spună cât de mult le doresc bărbaţii. Unele îşi închipuie cum vine un prinţ care le seduce şi care ştie cu exactitate cum şi unde să le atingă pentru a le stârni pasiunea Acestea sunt femeile romantice, cele cărora le place o agresivitate moderată.

6. La ce se uită mai întâi o femeie când întâlneşte un bărbat?

Nu trebuie să vă mire, dar privirea lor se îndreaptă în primul rând spre fund. Nu există nimic mai atrăgător pentru ele decât nişte părţi dorsale de mici proporţii. Abia după aceea, îşi înalţă privirea şi sun foarte mulţumite, văzând un corp în formă de V, cu umerii mai laţi decât coapsele…

7. Dar bărbaţii încotro îşi îndreaptă mai întâi privirea?

Tot spre fund, fireşte, şi spre încălţămintea pe care acestea o poartă.

8. La ce se gândesc femeile când fac sex?

La modul cum arată… Industria modei impune un ideal al frumuseţii care este greu de atins. De aceea, femeile tind să-şi admire corpul(frumos) în timpul partidelor de sex.

9. Rabdă mai mult femeile la durere?

Da. S-a dovedit că durerile lor sunt mai maridecât ale bărbaţilor, dar ele sunt pur şi simplu ami răbdătoare şi nu plâng.

10. Sunt femeile mai devotate decât bărbaţii?

La mijlocul secolului trecut, jumătate dintre bărbaţi şi un sfert dintre femei erau infideli/infidele. În prezent, raportul este de 50-50, chiar dacă numărul femeilor este mai mic decât al jumătăţilor lor, aşa cum rezultă din datele unor detectivi angajaţi să le urmărească pe infidele.

11. Ce sentiment încearcă femeile când nasc?

O eliberare de tensiune. Durerea crează senzaţia trecerii prin cele noua cercuri ale iadului. În acelaşi timp, naşterea este şi cea mai mare fericire din lume. Femeile sunt cuprinse de un val de uşurare, amestecată cu bucurie, când văd că dau naştere unei noi vieţi.

12. De ce femeile nu sunt buni conducători auto?

În faţa dumneavoastră. pe partea stângă, circulă o maşină care nu vă face loc, deşi a văzut că aţi luat viteză pentru a o depăşi. După un schimb de „amabilităţi” şi câteva semnale cu faza lungă, o depăşiţi şi vedeţi că la volan se află o femei. Aha! acum totul este clar! Dar adevărul este că, până în prezent, nimeni nu a putut demonstra că femeile conduc mai prost dcât bărbaţii. Din contră, acestora din urmă le place să conducă mai periculos şi urcă mai des la volan în stare de ebrietate.

Lasa un comentariu la “Dragostea in 10 ipostaze”

Comentariul: