De ce a ierta este un lucru minunat?

De ce a ierta este un lucru minunat?

De ce a ierta este un lucru minunat?

Nu este nimic mai bun decât să te regăsești pe tine însuți și să-i ierți pe ceilalți, fie că au dreptate sau nu, deoarece oamenii fac lucruri dureroase pentru că nu pot face bine în momentul acela, pentru că le este frică sau orice altceva – fiecare are motivele lui de care tu nu esti responsabil/ă. De aceea a ierta este un lucru minunat.

Dacă există un lucru care mă mângâie mai mult decât orice, este să știu că sunt capabil/ă să iert – că am încercat și am reușit să fac asta.

Într-adevăr, astăzi știu că, iertându-te, m-am salvat, pentru că doar așa mă puteam regăsi.

A te ierta pentru că m-ai rănit a provocat o schimbare în mine. Cu alte cuvinte, mi-a permis să nu mă mai gândesc la tine cu resentimente.

Este vorba despre a mă salva pe mine

A accepta că cineva ne-a facut rău (mai ales când știm că nu l-am meritat) este un șoc emoțional imens.

Simțim că suntem singuri și că nu avem decât două opțiuni.

Pe de o parte, cea mai ușoară cale pare să fie să lași timpul să vindece rănile, crezând în același timp că cei care te-au rănit își vor cere iertare (lucru ce nu se va întâmpla). Pe de altă parte, există provocarea de a face față durerii și de a te ierta pe TINE – pentru că ești om, cateodată un om simplu, care se face greșeli, înconjurându-te de oameni care te-au făcut să suferi sau nepărăsind o relație care nu funcționa.

De-a lungul anilor, am constatat că doar a doua opțiune funcționează, deoarece acesta este singurul mod în care iertarea m-a făcut să nu mă mai gândesc la durere cu furie și resentimente.

A ierta nu înseamnă a uita, nu înseamnă a justifica, nu înseamnă a minimiza sau a fi împăcat cu situația. Nu! Iertarea este un proces personal în care nu aștepți nimic de la alții. Este ceva ce facem pentru noi înșine, astfel încât să nu rămânem blocați în trecut. A ierta înseamnă a merge mai departe și a nu lăsa lucrurile rele din trecut să ne afecteze în prezent.

A ierta este o invitație de a ne iubi pe noi înșine, de a ne salva de durere și de a depăși vremurile rele pentru a putea crește. Este o modalitate de a deveni și mai buni și de a ne bucura de ceea ce avem.

De ce este necesară iertarea?

Sinceritatea este benefică în toate relațiile noastre, dar mai ales când vine vorba de a fi sincer cu tine insuti.

În acest fel, nu are rost să ierți dacă nu ești sincer cu tine însuți. Iertarea vine cu niste beneficii pe care ar fi bine sa le cunosti:

  • A nu ierta are un impact direct asupra noastră: neiertand, noi suntem victimele, chiar dacă gândim contrariul.
  • Iertarea ne ajută să ne îmbunătățim sănătatea: studiile susțin că iertarea reduce stresul și bolile de inimă.
  • Iertarea eliberează și vindecă: oamenii se schimbă, la fel și vremurile și nimeni nu este perfect. Cu cât înțelegem mai repede acest lucru, cu atât mai repede putem ieși din situațiile care ne țin înapoi. A ierta, în acest sens, înseamnă că înțelegem că oricine poate greși.

A ierta nu înseamnă a uita, ci a-ți aminti fără să mai suferi!

De ce este necesar să te simti „la pământ”?

Intrebați pe oricine se află într-o „recuperare cu succes” și vă vor spune că faptul ca au fost „la pământ” a fost de fapt începutul drumului către recuperare.

Citeste si:
De ce în ziua de astăzi, IARTĂ-MĂ a devenit o simplă vorbă?

Mesaje de multumire

Descoperă o colecție bogată de mesaje de mulțumire pentru a-ți exprima recunoștința sinceră.

citat coruptie umana suflete frumoase

„Sufletelor frumoase le este greu să creadă în rău, în ingratitudine; au nevoie de lecții grele înainte de a recunoaște amploarea corupției umane.” – Honoré de Balzac

Cuvinte despre tacere

Căutam ceva de spus, deoarece întotdeauna trebuie să folosești cuvinte pentru a impiedica tăcerea să vorbească prea tare. Citate despre tacere „Fericiți cei ce tac, căci ei se înțeleg.” – Mariano Jose de Larra „Cele mai mărețe declarații sunt adesea rostite în tăcere.” Lynn Johnston Statusuri scurte despre tacere „Atenție la tăcerea celor mulţi, uneori […]