Citate „De veghe în lanul de secară” – J.D. Salinger

Citate “De veghe în lanul de secară” de J.D. Salinger:

Cea mai frumoasa carte pe care am citit-o!

Sallinger citate de veghe in lanul de secara

„Mereu spun «Încântat de cunoştinţă» unor persoane pe care nu sunt deloc bucuros să le cunosc. Dar dacă vrei să supravieţuieşti, trebuie, totuşi, să spui lucrurile astea.”

„Printre alte lucruri, o să îţi dai seama că nu eşti prima persoană care a fost vreodată nesigură sau speriată de comportamentul uman. Nu eşti sub nicio formă singurul care trece prin acele situaţii. O mulţime de oameni au fost în egală măsură tulburaţi din punct de vedere moral şi spiritual cum eşti tu acum. Din fericire, unii deţin recorduri ale acestor stări”

„Sunt unii oameni de care n-ar trebui să-ți bați joc nici chiar dacă merită.”

cartea de veghe in lanul de secara

„Recunoşti un om imatur fiindcă vrea să moară nobil pentru o cauză, în timp ce omul matur vrea să trăiască umil pentru una.

„Ceea ce mă impresionează cu adevărat la o carte este să îţi doreşti, atunci când o termini de citit, ca scriitorul să-ţi fie un prieten foarte apropiat şi să îl poţi suna oricând. Asta nu se întâmplă prea des, totuşi.”

„Viaţa este într-adevăr un joc! Este un joc pe care se cade să-l joci după regulile lui.”

„Cam tot ce ştiu e că mi-e dor de cei de care v-am povestit. Nu spuneţi nimănui nimic, niciodată. Dacă o faceţi, o să înceapă să vă fie dor de toţi.”

citate cartea de veghe in lanul de secara

„Caracteristica omului necopt e că vrea să moară eroic pentru o cauză, în timp ce caracteristica omului matur e dorinţa de a trăi modest în slujba ei.”

De veghe în lanul de secară (1951) de Jerome David Salinger

 

citat coruptie umana suflete frumoase

„Sufletelor frumoase le este greu să creadă în rău, în ingratitudine; au nevoie de lecții grele înainte de a recunoaște amploarea corupției umane.” – Honoré de Balzac

citat cea mai frumoasa zi din viata ta

Citat „Cea mai frumoasa zi din viata ta”: „Oferă fiecărei zile șansa de a deveni cea mai bună zi din viața ta.” – Mark Twain „Cea mai bună zi din viaţa ta este acea în care decizi că viaţa îţi aparţine. Fără scuze şi pretexte. Fără cineva pe care să te sprijini sau să îl […]

gandhi citate intelepte

12 citate înțelepte ale lui Gandhi: – Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume. – Nimeni nu te poate răni fără permisiunea ta. – Sănătatea ta este adevărata ta bogăție. – Viața ta este mesajul tău. – Exprimați-vă prioritățile. – Măreția ta de a fi este capabilă să te reconstruiască. – O […]