Ti-s amanta. Ti-s umilitor amanta. Ti-s dizgratios, dezolant si dezamagitor amanta. Nimic mai mult.

amanta

Cateodata mi-ar prinde bine sa iti simt obrazul intre omoplati cand dorm.

Cateodata mi-ar prinde bine sa imi aprinzi tu prima tigara din zi si sa ne bem cafeaua intre asternuturi mototolite impreuna, din aceeasi cana, ca de obicei. Cateodata mi-ar prinde bine sa nu ne certam din nimicuri si sa nu imi reprosezi ca nu ma gandesc decat la mine si ca l-am pierdut pe „noi”.

Cateodata ar fi fain sa fii tu cel care intra primul in club si cel care ma duce acasa dimineata.

Cateodata mi-ar prinde bine sa imi cunosti prietenii si sa intelegi de ce mi-s prieteni.

Eu stiu ca relatia dintre mine si Ovidiu e greu de inteles si chiar mai greu de digerat. La urma urmei, eu am impartit un pat, o tigara si o farfurie de ciorba cu omul ala aproape doi ani. Si iata ca acum eu ies cu el des, vedem filme impreuna, radem impreuna si ma tine in brate cand plang (pentru ca am devenit o plangacioasa din cauza ta). Stiu, e greu de inteles si greu de acceptat. Niciun barbat obisnuit nu ar accepta, dar tu nu esti un barbat obisnuit. Si tu nu iubesti ca barbatii obisnuiti.

Vezi tu, eu am inghitit in sec luni intregi cand stateai langa mine si nu aveam dreptul sa te ating. N-am zis nimic si n-am reprosat nimic. Te-am asteptat nopti intregi, pentru nenorocita aia de tigara fumata in masina. Mi-am inghitit lacrimile si reprosurile si am asteptat cuminte a doua zi. N-am cracnit cand tu ai plecat (de atatea ori!), spunandu-mi : are sa se intoarca. Se intoarce intotdeauna. N-am dezertat nici macar cand m-ai lasat singura de sarbatori sau de 1Mai, si te-am aparat in fata propriei familii, cand imi spuneau : uita-te la tine! Stai singura de sarbatori! Priveste-te, te lasa acasa sambata seara! Si aveau dreptate, dar eu inghiteam in sec si imi spuneam: lasa, are sa treaca.

Am trecut peste toate lasitatile tale, peste toate tacerile tale dureroase, peste toate obiceiurile tale prostesti si peste toate femeile trecutului tau. Tu? Tu ce-ai facut pentru mine?

Unde ai fost tu cand aveam eu nevoie? La cafele cu prietenii? Hoinarind prin tara sub diferite pretexte? Ovidiu a fost langa mine de cate ori tu ai uitat sa vii, de cate ori tu ai uitat sa suni, de cate ori ai fost prea ocupat cu atatea altele. Ce-ai facut tu cand eu ti-am povestit istoria cu bunicul meu? Ai inceput sa-l hulesti si sa spui ca ala nu e om. Si eu te-am inteles. Dar Ovidiu m-a luat in brate si m-a lasat sa plang de frica. Mi-a promis ca omul ala n-are sa mai puna niciodata mana pe mine si mi-a amintit ca nu mai am 12 ani.

De ce raman langa tine? Haios, pentru ca your sex is on fire. Pentru ca sunt dependeta de redbull, tigari si bani de taxiuri.

Ti-s amanta. Ti-s umilitor amanta. Ti-s dizgratios, dezolant si dezamagitor amanta. Nimic mai mult. Ce mai vrei de la mine?

Iti multumesc ca esti mereu aproape, ca nu m-ai abandonat, ca nu ai fugit la prima problema aparuta, ca nu ai cedat asteptarilor, ca nu ai plecat, ca nu ai cautat scuze, ca nu ai cauzat tristete. 

Îți mulțumesc că ești așa cum ești și că ești acolo unde ești. Mulțumesc, mai ales că știu că nu este întotdeauna ușor să joci acest rol, să fii uneori o persoană de refugiu, să ai o inimă de oțel.

Datorită ție, am putut înțelege că tandrețea sinceră nu dispare niciodată, că nimic nu este negociabil sau condiționat. M-ai învățat că, dacă alegi să fii într-un singur loc, poți rămâne acolo pe viață.

Multumesc ca existi!

„Te iubesc, te vreau, mi-e foame de tine, vino repede, vino si pune un pic de albastru pe cerul meu gri.” Jacques Salomé

Vezi mai multe citate din Jacques Salomé:

Mesaje triste către foștii iubiți / iubite

Doi foști iubiți nu vor rămâne niciodată prieteni…Vor fi doar doi necunoscuți care s-au iubit cândva.

„Viata este prea scurtă pentru a o risipi urmărind o iubire imposibilă.” – citat din Henri-Frédéric Amiel

„Iubirea este alcătuită dintr-un singur suflet care trăiește în două trupuri.” – Aristotel

Vezi mai multe citate celebre despre iubire

Uneori, singurătatea este cel mai bun medicament.

„Nu te iubesc pentru ceea ce ești, ci pentru ceea ce devin când sunt cu […]

Mi-ai promis că vei avea grijă de mine, dar m-ai rănit. Mi-ai promis fericire, dar mi-ai adus lacrimi de tristețe. Mi-ai promis dragostea, dar mi-ai provocat suferință!

Vezi mai multe mesaje triste

„Să iubeşti pe cineva înseamnă să fii de acord să îmbătrâneşti împreună cu el !” – Albert Camus

Mesaj scurt de iubire:

Tu ești cel mai frumos cadou pe care viața mi l-a oferit !