Citate Ernesto Sabato

citat trist Ernesto Sabato

Ernesto Sabato în Tunelul:

„Adesea, mi se pare că nimic nu are sens. Ne naştem în dureri pe o planetă minusculă, care aleargă spre neant de milioane de ani, creştem, luptăm, ne îmbolnăvim, suferim, îi facem şi pe alţii să sufere, strigăm, murim şi vin alţii pentru a prelua de la cap această comedie fără rost.”

Ernesto Sabato în Tunelul:

„Există oare pe lume vreo fiinţă omenească a cărei poveste să nu fie, la urma urmelor, tristă şi misterioasă?”

citate ernesto sabato viata e scurta

Ernesto Sabato în Despre eroi şi morminte:

„Viaţa e atât de scurtă şi de complicată, încât atunci când începi să te deprinzi cu ea, deja urmează să mori.”

Ernesto Sabato:

„I-am explicat că lumea e o simfonie, dar Dumnezeu cântă după ureche.”

Ernesto Sabato în Tunelul:

„Exista ceva în ea care o făcea să pară mai matură, ceva dintr-un om care trăise multe. Nu părul, şi nimic altceva din aceste semne naturale, ci un lucru nedefinit, sufletesc. Poate privirea. Dar pînă unde privirea omului este ceva fizic? Sau poate era felul în care îşi strângea buzele, căci, cu toate că gura şi buzele sunt elemente fizice, felul de a le închide şi cutele din jur aparţin sufletului. Sau poate era chiar felul ei de a visa.”

Ernesto Sabato în Tunelul:

„În orice caz, exista un singur tunel, întunecos şi singuratic: al meu.”

Ernesto Sabato:

„Aşa cum funcţionarul visează să-şi omoare şeful pe care îl urăşte şi în felul acesta se simte mai bine, tot aşa este şi autorul care cu visele sale măreţe, îi ajută pe cititori să trăiască, să evite intenţiile cele mai rele.”

Ernesto Sabato în Despre eroi şi morminte:

„Nu poţi şti niciodată, până în clipa din urmă, dacă ceea ce ţi se întâmplă într-o zi face parte din istorie sau e o simplă întâmplare, dacă e totul (oricât ar putea să pară de banal) sau nimic (oricât ar putea să fie de dureros).”

Mesaje de multumire

Descoperă o colecție bogată de mesaje de mulțumire pentru a-ți exprima recunoștința sinceră.

citat coruptie umana suflete frumoase

„Sufletelor frumoase le este greu să creadă în rău, în ingratitudine; au nevoie de lecții grele înainte de a recunoaște amploarea corupției umane.” – Honoré de Balzac

Cuvinte despre tacere

Căutam ceva de spus, deoarece întotdeauna trebuie să folosești cuvinte pentru a impiedica tăcerea să vorbească prea tare. Citate despre tacere „Fericiți cei ce tac, căci ei se înțeleg.” – Mariano Jose de Larra „Cele mai mărețe declarații sunt adesea rostite în tăcere.” Lynn Johnston Statusuri scurte despre tacere „Atenție la tăcerea celor mulţi, uneori […]