Sfaturi pentru a nu va supara partenerul

Cand incepi o noua relatie sentimentala, exista o perioada de acomodare care poate dura luni si, in unele cazuri, chiar ani de zile. Pe masura ce inaintezi intr-o relatie, fii atenta sa nu comiti acele greseli ce pot duce la ruperea ei. Concentreaza-te pe cladirea unei relatii de lunga durata, bazata pe comunicare pozitiva si, bineinteles, pe dragost si fereste-te sa comiti urmatoarele greseli:

1. Lipsa unei comunicari deschise si sincere.

In functie de cat de ocupati si de stresati suntem, toti ne facem vinovati pentru neintelegerile aparute in cuplu. Pericolul apare atunci cand acest lucru se transforma in obisnuinta. Neascultarea temerilor, a visurilor, sperantelor sau a problemelor celuilat duce la disparitia intimitatii. Este important sa te simti atras de cineva cand ai impresia ca persoana respectiva nu are timp sa t asculte. Cand discutiile voastre raman fara niciun rezultat, asa va fi si relatia pe care o aveti. Pentru ca o relatie sa evolueze este nevoie ca cei doi parteneri sa poata vorbi deschis despre orice si oricand.

2. Lipsa respectului.

Atunci cand ai tendinta de a-ti controla partenerul prin amenintari si ultimatumuri, nu faci decat sa demonstrezi ca iti pui nevoile si dorintele tale mai presus decat dragostea pentru el. Trebuie sa eviti sa ai tendinta de a-ti controla si de a-ti domina relatia. Faptul ca iubesti pe cineva nu iti da dreptul de a-i controla viata. Chiar daca tu  crezi ca  astfel de castigat, adevarul este ca, de fapt, relatia ta este cea care are de pierdut.

3. Sa ai asteptari nerealiste  de la partenerul tau.

Nu incerca niciodata sa schimbi personalitatea partenerului tau. Nu ar trebui sa-l accepti si sa-l iubesti asa cum este el. Toti facem lucruri ce ii pot enerva  pe partenerii nostri. Asa ca, invata sau incearca sa fii mai flexibila.

Dragostea inseamna compromis, nu o lupta continua de a-l modela pe cel de langa tine dupa bunul tau plac.

Una este sa-ti sustii partenerul in incercarea lui de a schimba unele laturi ale personalitatii sale si altceva este cand ii impui tu acest lucru.

Un alt exemplu d asteptare irealista este sa crezi ca cel de langa tine este solutia la toate problemele tale. Este nedrept fata de partener sa astepti de la el sa rezolve tot ceea ce nu merge bine in viata ta. Si, daca traiesti numai prin el sau numai pentru el, nu este drept fata de tine.  Chiar daca este angajata intr-o relatie, inca mai esti stapana pe viata  si demnitatea ta.

In caz ca va vine greu sa-i spuneti prietenului vostru ca-l iubiti, alegeti dintre metodele de mai jos una care vi se potriveste. Declaratie directa. Il apucati de mana, il priviti adanc in ochi si ii spuneti doar atat: „Te iubesc!” Declaratie ingenioasa. Scrieti cu un ruj pe oglinda: „Te iubesc!” Declaratie romantica. Intr-o noapte […]

Iata cateva semne evidente care dovedesc ca relatia noastra se afla la sfarsit: – Observati ca, in ultima vreme, flirtati cu placere cu alti barbati, desi mai demult asa ceva nu se intampla, pentru ca nu doreati. – Sunteti mereu obosita, nu aveti dorinta de a face dragoste. – Dupa 5 ani de convietuire, incepeti […]

Aceasta este uimitoarea concluzie la cre au ajuns cercetatorii care au studiat efectele izolarii asupra oamenilor. Studiile efectuate au demonstrat ca oamenii au nevoie de contacte umane pentru a-si pastra sanatatea. Singuratatea este una dintre cauzele principale ale mortalitatii, alaturi de fumat, colesterolul ridicat si hipertensiunea arteriala. Singuratatea si izolarea induc stresul care provoaca, la […]